search

Titlurile de stat Fidelis: romanii fac istorie in luna octombrie cu investitii record

Radiere SRL/PFA: procedura de urmat si exemple concrete intalnite in mediul de afaceri
FIDELIS de toamna inregistreaza record dupa record: cea mai mare suma investita, cel mai mare numar subscrieri si cei mai multi donatori-investitori, a anuntat Ministerul de Finante.
 
FIDELIS V din 2024, editia de toamna, desfasurata intre 2 - 11 octombrie 2024, a inregistrat trei recorduri notabile:
 
  • valoare record a sumei investite, de peste 3,5 miliarde lei, depasind recordul anterior stabilit in luna august, de peste 3,2 miliarde lei;
  • 26.366 de romani care au cumparat titluri de stat – cel mai mare numar din cele 19 editii FIDELIS;
  • 2151 de donatori-investitori, cel mai mare numar de la debutul parteneriatului cu Rock FM.

Cea mai recenta editie de titluri de stat FIDELIS se remarca si datorita rezultatelor importante generate de donatorii-investitori, care s-au alaturat campaniei „Romania are sange de rocker, acum si de investitor”, desfasurata de Ministerul Finantelor in parteneriat cu „Morning Glory cu Razvan Exarhu” si Rock FM. Peste 257 milioane lei au fost investiti de catre 2151 de romani care au donat sange incepand cu luna mai a acestui an. Acestia au beneficiat de o dobanda de 6.85%, cu 1% mai mare decat cea oferita pentru emisiunile clasice cu scadenta la 1 an.
 
„O noua editie FIDELIS s-a incheiat cu un rezultat extraordinar: 6500 vieti salvate de donatorii-investitori. Multumesc din inima tuturor donatorilor-investitori, in numele tuturor celor care au primit o a doua sansa. Dincolo de acest aspect, succesul ofertei in general ne bucura: peste 3,5 miliarde lei, investiti de 26.000 romani. Ei au ales un instrument sigur, neimpozabil, care le face economiile sa produca, iar la schimb statul obtine resursele pentru a finanta proiecte esentiale si pentru a sustine dezvoltarea economica. FIDELIS dovedeste ca se integreaza perfect in dinamica investitiilor persoanelor fizice pe piata de capital”, a transmis ministrul Marcel Bolos.
 
Potrivit specialistilor Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, sangele donat de cei 6552 de donatorii-investitori ai celor cinci editii din 2024 vor salva 19.656 de vieti.
 

Investitii record de peste 3,5 miliarde lei in editia a V-a FIDELIS din acest an

 
Suma totala investita a fost de peste 3,5 miliarde lei, depasind cu peste 300 de milioane lei editia record din august 2024. Emisiunile in euro au fost cele mai accesate in cadrul acestei editii, cu un total de peste 387,292 milioane euro, echivalentul a 1,936 miliarde lei.
 
Astfel, emisiunea in euro cu scadenta la 1 an si dobanda de 3,95%, a avut un total de peste 216,623 milioane de euro, echivalentul a 1,083 miliarde lei lei, plasati in cele 6118 ordine. A doua emisiune in euro, cu scadenta la 5 ani si dobanda de 5%, a avut un total de peste 170,669 milioane euro, echivalentul a 853,345 milioane lei, plasate in 5417 ordine.
 
In ceea ce priveste emisiunile in lei, investitorii au plasat peste 1,28 miliarde lei, in 12.710 ordine. Emisiunea de titluri de stat in lei cu scadenta de 1 an si dobanda de 5,85% a avut un total de peste 679,373 milioane lei. Emisiunea de titluri de stat in lei cu scadenta de 5 ani si dobanda de 7% a avut un total de peste 603,836 milioane lei.
 
Cei care investesc in titlurile de stat FIDELIS se bucura de facilitati precum:
 
  • posibilitatea de a vinde titlurile inainte de maturitate, primind dobanda aferenta perioadei de detinere;
  • castigurile cumulate din dobanzi si profituri sunt neimpozabile;
  • flexibilitate in administrarea si diversificarea portofoliului.
Reamintim ca valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
 

Foto: pixabay.com


Esential pentru contabili - Monografii contabile complete



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile