Grigore98, la 11 December 2018 - 07:36 PM, a spus:
... am observat citind acest topic ca si dvs ati fost intr-o situatie similara cu a mea in anul 2006, iar forumistii v-au ajutat... gratuit si dezinteresat.
De dragul argumentarii, cred ca nu ai citit cu atentie fiindca te-ai fi prins ca nu pt mine personal am cerut monografia ci, in calitate de moderator, am "stimulat" oferta de informatii pt forum. Nu ma interesa personal acea monografie, ci am vrut-o pt cei care o cereau - era normal sa impulsionez postarea ei.
Tot de dragul argumentarii, nu ai nimerit-o cu mine ca exemplu pt ca din cele peste 13.000 mesaje ale mele, cred ca 0,2 -0,3% (adica vreo 30 de mesaje cu tot cu discutii) sunt acelea in care am cerut ajutor pt mine; circa 10% sa zic ca sunt mesaje de moderare, iar restul sunt raspunsuri la intrebari si pareri la diferite discutii cu impact contabil si fiscal, adica in cea mai mare parte am dat informatii gratuite (cu miile), nu le-am primit gratuit (am fost profesorul, nu elevul
) !!
In alta ordine de idei, in 2006 era alta viata, intre timp lucrurile s-au schimbat si tot mai multi colegi ofera informatii exclusiv contra cost, mai ales cand ele sunt cantitativ si calitativ mai substantiale. Dupa cum cred ca ai observat, aici rar mai raspunde cineva in afara de mine si asta pt ca disponibilitatea profesionistilor de a da consultanta gratuita a scazut f mult in ultimii ani, vremurile sunt dure si fiecare vrea sa-si vanda cunostintele, nu sa le ofere gratis. Cu toate acestea, inca se da consultanta gratuita, dar
nu de complexitate mai ridicata fiindca, sa fim sinceri, informatiile de specialitate de nivel mai ridicat este firesc sa fie platite, sunt niste costuri pe care orice intreprinzator /doritor trebuie sa si le asume. Mai mult, noi nu intentionam sa inlocuim contabilul unei entitati economice - ar insemna sa sabotam chiar breasla din care facem parte - ci vrem sa ajutam in limite rezonabile !!
Nu am niciun motiv sa-ti sterg mesajele fiindca ai fost politicos si ai scris despre probelme specifice contabilitatii/fiscalitatii, insa nu esti primul care solicita gratis informatii de specialitate de nivel mai ridicat si care se supara ca nu le primeste desi zice ca nu s-a suparat .... probabil nu vei fi nici ultimul ... Inteleg f bine dorinta intreprinzatorilor/doritorilor de a-si optimiza costurile, insa unele cheltuieli, dupa cum am spus, trebuie asumate.
Mult succes !