mutumesc anticipat
Postat 23 February 2010 - 02:18 PM
mutumesc anticipat
Postat 25 February 2010 - 05:35 PM
Cu 101... scorul a ajuns 4 la 1. Trei administratii mi-au zis ca nu se depune decat pentru cei care au in vectorul fiscal impozit pe profit (adica au activitate economica).
Situatiile financiare anuale (bilantul, cum i se mai zicea candva) se depun in termen de 120 de zile de la sfarsitul anului precedent.
Sursa: site-ul ANAF, unde se afla softul de completare al situatiilor financiare anuale pentru ONG-uri. Dupa instalarea softului, se deschide fisierul ce contine legislatia aferenta. P'acolo sunt date si termenele.
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Asite...e/SF/pjfsl.html
Aceasta postare a fost editata de Andrei_D: 25 February 2010 - 05:44 PM
Postat 03 March 2010 - 07:35 PM
Dar daca s-ar fi platit bilete de intrare pt o expozitie..sau competitie sportiva.....si sucurile s-ar fi vandut...atunci ar fi fost activitate economica?S-ar depunde declaratii lunar sau tot anual?(nu exista angajati).
Postat 11 March 2010 - 10:43 PM
Un ONG cumpara ceva din Austria. Cei de acolo trimit o factura cu tva. Se declara la noi in tara ? La activitatea economica sunt ceva declaratii legate de TVA din categoria 3xx (300, 301, 390, 392, 394, etc.).
Cum sta treaba la ONG-urile care nu sunt platitoare de TVA ? Trebuie declarate facturile astea cumva ?
Cineva mi-a spus ca a auzit o discutie pe holul unei administratii financiare legate de faptul ca ar trebui depusa o declaratie , dar ca ONG-ul nu devine automat platitor de tva. Persoana care spunea asta era directoare pe acolo... Din pacate nu stiu mai multe...
Multumesc.
Postat 15 March 2010 - 02:43 PM
Asa ca am si eu o asociatie sportiva ca a primit finantare de la bugetul local (considerat venit scutit) si voi depune 101 cu 0. Si de fapt trebuia sa-l depun pana in 25.02.
Sper ca am putu fi de folos cuiva cu aceasta informatie
Postat 15 March 2010 - 05:45 PM
Stefan Alina Maria, la Mar 3 2010, 07:35 PM, a spus:
Dar daca s-ar fi platit bilete de intrare pt o expozitie..sau competitie sportiva.....si sucurile s-ar fi vandut...atunci ar fi fost activitate economica?S-ar depunde declaratii lunar sau tot anual?(nu exista angajati).
CAPITOLUL I Prevederi generale
[....]
Art. 3 - Scutiri
[...]
(2) Organizatiile non-profit sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru urmatoarele tipuri de venituri:
a) cotizatiile membrilor;
b) contributiile banesti sau in natura ale membrilor si simpatizantilor;
c) taxele de inregistrare stabilite potrivit legislatiei in vigoare;
d) veniturile obtinute din vize, taxe si penalitati sportive sau din indemnizatiile obtinute din participarea la competitii si demonstratii sportive;
e) donatiile, banii sau bunurile primite prin sponsorizare;
f) dividendele si dobanzile din plasarea veniturilor scutite;
g) veniturile pentru care se datoreaza impozit pe spectacole;
h) resursele obtinute de la bugetul de stat si bugetele locale sau din finantari nerambursabile;
i) veniturile din actiuni ocazionale realizate de organizatii sindicale/patronale, utilizate in scop social sau profesional, potrivit statutului acestora;
j) veniturile exceptionale rezultate din cedarea activelor corporale aflate in proprietatea organizatiilor non-profit, altele decat cele care sunt sau au fost folosite intr-o activitate economica.
k) veniturile obtinute din reclama si publicitate realizate de organizatiile non-profit de utilitate publica din domeniul culturii, cercetarii stiintifice, invatamintului, sportului.
(3) Organizatiile non-profit sunt scutite de la plata impozitului pe profit si pentru veniturile din activitati economice realizate intr-un an fiscal care nu depasesc minimum dintre:
a) echivalentul in lei a 15000 Euro, sau
Postat 19 April 2010 - 08:15 PM
Postat 21 April 2010 - 07:40 AM
Adry., la Apr 19 2010, 08:15 PM, a spus:
Aceasta postare a fost editata de Florian2005: 21 April 2010 - 07:42 AM
Postat 11 May 2010 - 06:00 PM
Postat 22 June 2010 - 05:15 PM
galboiu, la Nov 11 2008, 04:23 PM, a spus:
D300, daca este inregistrat ca platitor de TVA, lunar sau trimestrial;
D100 semestrial daca are angajati;
D100 lunar daca plateste alte venituri;
D101;
Bilant anual (nu si semestrial)
Buna ziua!
Ma ocup de contabilitatea unei asociatii, de fapt a unei formatii corale. Nu am studii economice si as vrea sa stiu care este cel mai simplu mod de contabilizare a venitului dirijorului. Mentionez ca dirijorul nu este angajat deci modalitatea ar fi prin conventie civila sau prin drepturi de autor. Va rog sa-mi specificati si declaratiile care trebuie depuse.
Postat 15 July 2010 - 08:50 AM
Postat 19 July 2010 - 10:59 PM
Stie cineva de ce declaratia 100 se listeaza fara cod bare?
Nu reusesc sa o listez cu acel cod de bare. Declaratia 102 merge dar 100 nu.
Postat 22 July 2010 - 11:17 AM
andreea777, la Jul 15 2010, 09:50 AM, a spus:
Declaratia 104 se refera la alte asocieri decat ONG.
INSTRUCȚIUNI
de completare a formularului 104 "Declarație privind distribuirea între
asociați a veniturilor și cheltuielilor", cod 14.13.01.01/dv
I. Depunerea declarației
1. Declarația privind distribuirea între asociați a veniturilor și cheltuielilor se
completează pentru asocierile fără personalitate juridică, constituite între
contribuabilii prevăzuți la art. 13 lit. c) și e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul
fiscal, cu modificările și completările ulterioare, de către persoana responsabilă,
desemnată potrivit legii.
Declarația cuprinde informații privind asociații persoane juridice străine și/sau
persoane fizice.
Declarația se depune trimestrial, până la data de 25 inclusiv a primei luni din
trimestrul următor, de către asociatul desemnat prin contract pentru îndeplinirea
obligațiilor ce îi revin fiecărui asociat, persoană juridică străină sau persoană
fizică.
Corectarea declarației se face prin depunerea unei declarații rectificative,
situație în care se va înscrie "X" în căsuța prevăzută în acest scop.
Postat 28 July 2010 - 11:03 AM
Postat 17 January 2011 - 04:51 PM
Postat 21 January 2011 - 10:49 AM
cosminu, la Jan 17 2011, 04:51 PM, a spus:
Daca ai activitate economica pana pe 25 februarie, daca nu , nu se depune 101, iar bilantul se depune pana pe 30 aprilie 2011.
Postat 12 February 2011 - 11:51 AM
partidele politice depun D101? cu 0 ?
Postat 12 February 2011 - 11:32 PM
multumesc pentru raspuns !
consider ca nu meritam sa fiu tratata cu ironie !
daca a-ti dorit sa faceti o gluma , sa stiti ca nu am ras !
eu am pus intrebarea la modul serios si politicos !
e o filiala noua, infiintata la finele anului trecut , este ceva nou pentru mine si am considerat ca pot apela cu incredere la sfaturile unor persoane cu mai multa experienta in acest domeniu decat mine !
cu speranta ca voi gasi si pe viitor intelegere , imi cer scuze daca am deranjat cumva , cu ceva !
Postat 13 February 2011 - 11:34 AM
era un of fata de ce se intampla de peste 20 ani gratie acestor "politicieni" cu partidele lor
in conta mai si radem, mai facem haz de necaz, descreteste-ti fruntea, nu mai fi suparata.
Similar Topics
5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi