Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
tva protocol - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

tva protocol

19 replies to this topic

#1 KLM

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 31 March 2005 - 08:13 AM

cum si cand se inregistreaza tva aferent ch.cu protocolul ale anului 2004?
La sf. anului sau in luna depunerii bilantului(04.2005)?

#2 BIBI

Membru activ

• Validating
  • PipPipPip
  • 1336 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, legislatie

Postat 31 March 2005 - 08:19 AM

ch. deductibile su nu?cu doc. cu tva sau fara?cu profit sau nu? depasita cota sau nu?asteptam date supl. :?:

#3 KLM

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 31 March 2005 - 08:21 AM

nedeductibila normal, este vorba de TVA-ul aferent depasirii cotei de 2% asupra profitului brut.

#4 KLM

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 31 March 2005 - 08:22 AM

KLM a spus:

cum si cand se inregistreaza tva aferent ch.nedeductibile cu protocolul ale anului 2004?
La sf. anului sau in luna depunerii bilantului(04.2005)?

#5 apf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 182 Postari:

Postat 31 March 2005 - 08:45 AM

H.G. 44/2004
Norme metodologice:
7. (1) Bunurile de natura stocurilor degradate calitativ, care nu mai pot fi valorificate, nu constituie livrare de bunuri conform art. 128 alin. (9) lit. B) din Codul fiscal, dacã sunt îndeplinite în mod cumulativ urmãtoarele condiþii:
a) nu sunt imputabile;
B) degradarea calitativã a bunurilor se datoreazã unor cauze obiective dovedite cu documente;
c) se face dovada cã s-au distrus bunurile ºi nu mai intrã în circuitul economic.
În categoria bunurilor degradate calitativ se încadreazã ºi ziarele, revistele, cãrþile, manualele ºcolare, care sunt returnate de cãtre difuzori ºi care nu mai pot fi valorificate.
(2) Casarea bunurilor de natura mijloacelor fixe, chiar ºi înainte de expirarea duratei normale de întrebuinþare, nu constituie livrare de bunuri din punct de vedere al taxei pe valoarea adãugatã.
(3) Bunurile acordate gratuit în cadrul acþiunilor de protocol nu sunt considerate livrãri de bunuri în limita în care sunt deductibile la calculul impozitului pe profit cheltuielile de protocol, stabilitã la titlul II al Codului fiscal. Aceeaºi limitã este aplicabilã ºi microîntreprinderilor care se încadreazã în prevederile titlului IV al Codului fiscal.
(4) Bunurile acordate gratuit în cadrul acþiunilor de sponsorizare ºi mecenat nu sunt considerate livrãri de bunuri în limita a 3 la mie din cifra de afaceri, determinatã potrivit art. 152 alin. (6) din Codul fiscal, ºi nu se întocmeºte factura fiscalã pentru acordarea acestor bunuri.
(5) Prin acordarea de bunuri în mod gratuit potrivit destinaþiilor prevãzute de lege, în sensul art. 128 alin. (9) lit. f) din Codul fiscal, se înþeleg destinaþii cum sunt: masa caldã pentru mineri, alimentaþia de protecþie, materiale igienico-sanitare acordate obligatoriu angajaþilor în vederea prevenirii îmbolnãvirilor. Limita pânã la care nu sunt considerate livrãri de bunuri este cea stabilitã prin actele normative care instituie acordarea acestor bunuri. Plata în naturã a salariilor ºi a dividendelor reprezintã livrare de bunuri, nefiind aplicabile prevederile art. 128 alin. (9) lit. f) din Codul fiscal.
(6) Încadrarea în limitele prevãzute la alin. (3) - (5) se determinã pe baza datelor raportate prin situaþiile financiare anuale. Nu se iau în calcul pentru încadrarea în aceste limite sponsorizãrile, acþiunile de mecenat sau alte acþiuni prevãzute prin legi, acordate în numerar. Depãºirea limitelor constituie livrare de bunuri ºi se colecteazã taxa pe valoarea adãugatã, dacã s-a exercitat dreptul de deducere a taxei pe valoarea adãugatã corespunzãtoare depãºirii. Taxa pe valoarea adãugatã colectatã aferentã depãºirii se calculeazã ºi se include la rubrica de regularizãri din decontul întocmit pentru perioada fiscalã în care persoanele impozabile înregistrate ca plãtitori de taxã pe valoarea adãugatã au depus situaþiile financiare anuale, dar nu mai târziu de termenul legal de depunere a acestora.

Succes!
apf

#6 KLM

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 31 March 2005 - 09:07 AM

eu va intreb daca 635=4426 se face la sf. anului 2004sau dupa aprobarea bilantului.

#7 laura2005

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 720 Postari:

Postat 31 March 2005 - 09:19 AM

La sf.anului 2004.
LAURA JUNC

#8 ivancristina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 184 Postari:

Postat 31 March 2005 - 10:58 AM

si microintrepriderile ? de ex am avut pierdere si ch pe 623 ceva suma mica vreo 2.000.000 .Trebuia sa trec pe 635 tva aferent ?

#9 octavia_i

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 236 Postari:

Postat 31 March 2005 - 11:29 AM

DOAR LA PLATITORII DE IMPOZIT PE PROFIT AVEM TVA NEDEDUCTIBILA.

#10 anagruion

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 291 Postari:

Postat 31 March 2005 - 11:30 AM

se inregistreaza 635=4427 -pentru depasire chelt protocol

#11 ivancristina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 184 Postari:

Postat 31 March 2005 - 01:15 PM

defapt erau ch reclama de 2.000.000 si daca nu am profit orice suma intra in depasiri nu ? Si acu pe anul trecut ce mai pot face ?

#12 anagruion

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 291 Postari:

Postat 31 March 2005 - 02:59 PM

Da/ acum nu mai ai ce face! Sau poti si acum sa calculezi TVA pentru toata suma cu reclama , daca nu ai profit- ca zic eu e mai bine acum la cateva luni , decat peste mai multi ani cand vei avea control si poate va gasi . Colectezi TVA si il pui in declaratie la " regularizari".Oricum suma este mica daca la 2.000.000 calculezi TVA. Eu daca platesc TVA la 3 luni, si in luna 2 am pierdere atunci colectez tot TVA 635=4427 ca sa nu mai ii port grija si la sf.de trimestru fac regularizarea.
O zi buna !

#13 octavia_i

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 236 Postari:

Postat 31 March 2005 - 03:34 PM

lamuriti-ma si pe mine odata: la microintreprinderi colectezi tva pt cheltuieli nedeductibile care depasesc limita legala? ca vad ca aici sunt opinii care se contrazic ...

#14 ivancristina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 184 Postari:

Postat 31 March 2005 - 03:37 PM

sunt insistenta si mai intreb odata : si la micro ?

#15 IANT

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 01 April 2005 - 01:09 PM

La micro nu se aplica. Nu este platitoare de impozit pe profit.

#16 anagruion

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 291 Postari:

Postat 01 April 2005 - 02:17 PM

ptr.TVA protocol la microintreprindere, am raspuns la "cheltuieli nedeductibile microintreprindei"

Sper sa va ajute.

#17 misshu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:
  • Interests:Muzica,IT

Postat 02 April 2005 - 09:48 AM

1.chelt. cu reclama si publicitatea sunt deductibile 100% asa ca nu trebuie sa regularizezi tva-ul pt astfel de cheltuieli
2. limita de 2% de cheltuieli deductibile pentru protocol este valabila pt microintreprindere pt regularizarea de tva....adica orice chelt cu tva facuta pt protocol care depaseste 2% din profitul brut, se va colecta tva pt protocolul ce depaseste aceasta limita, urmandu-se a se regulariza in luna depunerii bilantului, respectiv in decontul lunii respective

#18 Diaphane

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:

Postat 07 April 2005 - 01:44 PM

Am o intrebare referitoare la regularizarea TVA, chit ca nu se refera nici la microintreprinderi si nici la soc platitoare de impozit pe profit.

Societatea noastra este o societate civila profesionala, asociatie fara personalitate juridica, platitoare de TVA, care intocmeste situatiile in contabilitate in partida simpla.

In masura in care si aici se aplica plafonul de 2% de cheltuieli de protocol deductibile, se mai face si la noi regularizarea? Nu scrie pe nicaieri.

Multumesc frumos.
I can resist anything... except temptation!

#19 lorenzo

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 786 Postari:

Postat 08 April 2005 - 05:31 AM

Faci regularizarea, chiar daca nu esti platitor de imp/profit sau imp/micro, pt.ca esti platitor de impozit pe venituri din activ.indep. si platitor de TVA (si eu sunt la fel...).
Cf. Cod Fiscal Art. 48 alin.(5.) si (6.):

(5) Urmatoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
a) cheltuielile de sponsorizare si mecenat efectuate conform legii, în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinata conform alin. (6);
B) cheltuielile de protocol, în limita unei cote de 2% din baza de calcul determinata conform alin. (6);
c) suma cheltuielilor cu indemnizatia primita pe perioada delegarii si detasarii în alta localitate, în tara si în strainatate, în interesul serviciului, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice;
d) cheltuielile sociale, în limita sumei obtinute prin aplicarea unei cote de pâna la 2% la fondul de salarii realizat anual;
e) pierderile privind bunurile perisabile, în limitele prevazute de actele normative în materie;
f) cheltuielile reprezentând tichetele de masa acordate de angajatori, potrivit legii;
g) contributiile efectuate în numele angajatilor la scheme facultative de pensii ocupationale, în conformitate cu legislatia în vigoare, în limita echivalentului în lei a 200 euro anual pentru o persoana;
h) prima de asigurare pentru asigurarile private de sanatate, în limita echivalentului în lei a 200 euro anual pentru o persoana;
i) cheltuielile efectuate pentru activitatea independenta, cât si în scopul personal al contribuabilului sau asociatilor sunt deductibile numai pentru partea de cheltuiala care este aferenta activitatii independente;
j) cheltuielile reprezentând contributii sociale obligatorii pentru salariati si contribuabili, potrivit legii;
k) dobânzi aferente împrumuturilor de la persoane fizice si juridice, utilizate în desfasurarea activitatii, pe baza contractului încheiat între parti, în limita nivelului dobânzii de referinta a Bancii Nationale a României;
l) cheltuielile efectuate de utilizator, reprezentând chiria - rata de leasing - în cazul contractelor de leasing operational, respectiv cheltuielile cu amortizarea si dobânzile pentru contractele de leasing financiar, stabilite în conformitate cu prevederile privind operatiunile de leasing si societatile de leasing;
m) cotizatii platite la asociatiile profesionale în limita a 2% din baza de calcul determinata conform alin. (6).
(6) Baza de calcul se determina ca diferenta dintre venitul brut si cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, cheltuielile de protocol si cotizatiile platite la asociatiile profesionale.

In masura in care chelt.ded.limitat de mai sus determina si TVA deductibil, faci regularizarea pt.TVA aferent depasirilor de plafon in cf.cu Titlul VI TVA din Codul Fiscal, aplicand insa ca baza ce zice la alin.(6.) de mai sus.

#20 pitecan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 32 Postari:

Postat 08 April 2005 - 05:51 PM

Se aplica si la micro. Gandeste-te ca daca nu s-ar aplica ai putea face cat vrei tu cheltuieli si ti-ai deduce tva aferent.

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL