Buna ziua tuturor si respectele mele profesionistilor adevarati!
Nu am stiut unde sa postez ceea ce ma doare pe mine si am postat aici, pentru ca mi s-a parut oarecum in tema...
De ce? Pentru ca visez la un contabil. Caut cu disperare un contabil adevarat. Cu care sa pot comunica. Un fel de preot. Eu, dupa cum spuneam, sunt farmacista. Nu inteleg limba voastra, dar vreau sa o invat, pentru ca sora mea imi tot spune ca daca a invatat-o ea, pentru mine e o gluma. Problema mea e urmatoarea: in oraselul asta uitat de lume nu gasesc un contabil bun. Contabila pe care am avut-o mi-a facut niste treburi nu chiar ortodoxe, adica nu a inregistrat toate facturile de marfa, desi i le-am dat indosariate cronologic, cu N.I.R. aferente, cu registrele de casa zilnice, cu jurnalele de vanzari si achizitii, ma rog, tot tacamul. Vine un prieten care este inspector la fisc si se ia de cap! M-a intrebat daca sunt cumva hainele in dungi la moda, chiar vreau sa imbrac una? Contabila mea nu a semnat nicaieri, contabilitatea era tinuta la negru, peste tot era "semnatura" mea...Cifrele nu puscau pe bilant si pe decontul de tva, iesirile de pe z-ul casei de marcat erau mai mari decat ce inregistrase ea... ce sa mai zic, un dezastru total. Cand am rugat-o sa imi dea o explicatie, mi-a zis ca daca nu imi convine, sa imi iau alt contabil! Nici la ora actuala nu a incheiat balantele pe octombrie, noiembrie si decembrie. Despre bilant...ce sa mai vorbesc!
Nu vreau sa ma apuc eu de asa ceva, nu este cazul, nu sunt competenta! Tot ce vreau e sa invat macar notiunile de baza, ca sa pot citi o balanta sau un bilant. Pentru ca nu mi se pare normal ca in conditiile in care eu lucrez ultra-corect in farmacie si imi tin toate evidentele la banut, sa cad vinovata din cauza uneia care nu stie nici macar sa copieze corect niste cifre din registrul de casa.
Sper ca nu v-am plictisit si sper sa gasesc printre voi pe cineva care sa ma indrume catre ceva carti din care as putea invata alfabetul vostru.
Multumiri si respecte!
Nu va suparati, da contabilitatea nu se tine "la negru", si nu dam cu subsemnatu' asa pe orice, fara sa stim cu ce se mananca...
Eu cred ca v-a fost invatatura de minte si mai cred ca v-ati meritat-o. Sper sa nu fi fost prea dur, dar, din punctul meu de vedere (si al legii) vina va apartine in totalitate.