Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
calcul eronat impozit pe profit - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

calcul eronat impozit pe profit

8 replies to this topic

#1 dololo2004

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:
  • Interests:financiar-contabilitate

Postat 29 June 2005 - 09:23 PM

la trim.1 2005 am avut profit contabil 4000mil.lei, pierdere contabila 3850 mil lei, pierdere fiscala de recuperat 1000mil.lei. cand am calculart impozitul pe profit am dedus din greseala pierderea contabila si nu mi-a iesit impozit/profit. saptamana asta am descoprit ca am gresit si aveam impozit/profit de 420mil.lei. ce fac?
problema este ca am avut esalonare la plata si trebuia sa achitam toate debitele pana la 30.04.2005. esalonarea a fost incheiata, am primit adresa de la administratie la inceputul lunii iunie.
ce fac acum? oare vor crede ca nu am declarat impozit/profit intentionat?

#2 kimba

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1675 Postari:
  • Interests:to rule the world

Postat 29 June 2005 - 10:26 PM

iti tin pumnii. sper sa nu ai probleme. la noi s-a calculat impozitul pe profit, s-a depus declaratia si a doua zi am aflat ca am gresit la cas martie, am calculat mai putin. a ramas asa. suma nu este mare si diminueaza impozitul dar ma nelinisteste ca nu corespunde situatia cu ce am declarat. dar se mai intampla.

#3 dololo2004

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 06 July 2005 - 08:44 PM

dololo2004 a spus:

la trim.1 2005 am avut profit contabil 4000mil.lei, pierdere contabila 3850 mil lei, pierdere fiscala de recuperat 1000mil.lei. cand am calculart impozitul pe profit am dedus din greseala pierderea contabila si nu mi-a iesit impozit/profit. saptamana asta am descoprit ca am gresit si aveam impozit/profit de 420mil.lei. ce fac?
problema este ca am avut esalonare la plata si trebuia sa achitam toate debitele pana la 30.04.2005. esalonarea a fost incheiata, am primit adresa de la administratie la inceputul lunii iunie.
ce fac acum? oare vor crede ca nu am declarat impozit/profit intentionat?
chiar nu este in stare nimeni sa raspunda???!!!

#4 LuizaM

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 762 Postari:
  • Interests:Contabilitate-fiscalitate

Postat 06 July 2005 - 08:47 PM

Poate sunt multi "in stare sa iti raspunde" dar fiind o situatie delicata cred ca fiecare te-ar sfatui sa mergi la administratie sa le explici problema in vederea corectarii erorii.
Puterea observatiei clare este denumita cinism de cei care nu o poseda

#5 dololo2004

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 07 July 2005 - 08:35 PM

am vorbit cu inspectorul de la administratie si mi-a spus ca nu-i nici o problema sa-l declar cand declar pt.trim 2, rectificativa.

#6 ctanela

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1277 Postari:

Postat 09 July 2005 - 03:27 PM

dololo2004 a spus:

am vorbit cu inspectorul de la administratie si mi-a spus ca nu-i nici o problema sa-l declar cand declar pt.trim 2, rectificativa.

Pai asa sa faci. Mai ales ca ai acceptul inspectorului.
Dar am si eu o intrebare: cand s-a incheiat "esalonarea" nu ti-au facut control?

#7 dololo2004

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 09 July 2005 - 05:22 PM

nu mi-au facut control si nu cred ca o vor face.poate mai tarziu. doamne fereste. inafara de asta nu am alte ilegalitati.

#8 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 09 July 2005 - 05:57 PM

de la 1 miliard pierdere la 420 mil impozit pe profit cred ca nici nu ar mai fi nevoie de altele :lol:

#9 Dok

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 84 Postari:

Postat 09 July 2005 - 06:29 PM

Esalonarea la plata, probabil nu a fost cu scutire de dobanzi. Banuiesc ca ai avut esalonare simpla, pentru a evita sechestrul sau executarea contului. In acest caz nu prea sunt probleme. Debitele restante au fost achitate. Acest debit pe care nu l-ai constituit este debit un curent si poate fi achitat in termen de ...90 zile impreuna cu accesoriile.
Cel mai rau ar fi sa te incadreze la evaziune, dar tu depui Rectificativa si scapi ; Nu astepta trimestru urmator, poti s-o faci imediat ce constati eroarea. Deci declari si platesti si scapi de grija.

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL