mgabi, la 26 July 2017 - 01:48 PM, a spus:
cum sa-l oblig eu pe angajat sa-mi aduca veniturile (adeverinte) de la alte locuri de munca???
Exact la asta ma gandeam si eu ! Ar fi trebuit instiintat fiecare dintre angajatori, adica daca eu am ctr part-time cu 3 angajatori A, B si C, lui A trebuia sa ii aduc adev. de la B si/sau C, lui B trebuia sa ii aduc de la A si/sau C, lui C trebuia sa ii aduc de la A si/sau B.
Probabil ca toate "abaterile" nascute de aici se vor regulariza la venitul global al PF calculat de fisc in anul urmator ...
Dar angajatorii cum se vor regla daca din evidentele fiscului reiese ca s-au declarat si platit ctb prea mari fiindca salariatul - fie din neglijenta, fie din comoditate, din interes sau chiar din discretie - nu a adus adeverinta de salariu din alta parte si astfel firma a platit darile salariale la sal. min. in loc de cat se cuvenea la ctr part-time ? Probabil vor ramane cu banii dati, iar salariatii aflati in asemenea situatii vor prefera sa nu anunte ceilalti angajatori fiindca astfel toti vor plati ctb mai mari decat s-ar cuveni la val. acelui ctr., in beneficiul salariatului. Asa se naste situatia despre care se vb intr-un mesaj mai sus, cu ctb. (cumulate) de cateva ori mari la mai multe ctr. part-time care insumeaza 8 ore/zi fata de un ctr full-time, ambele calc. la sal. minim pe economie.
Deci iarasi pica de fazan mediul privat !
O sa fie o nebunie totala !! Este fiscul pregatit pt aventura asta de regularizare ? Are logistica necesara de vreme ce implementarea se va face de luna viitoare ?
Astea-s dovezi f limpezi ca baietii care "produc" legislatie in ultimele luni sunt complet rupti de realitatea concreta a lucrurilor, de punerea in practica a prev. legale pe care le scot pe piata !!!
Va mai amintiti de impozitul pe bacsis ? Alta tampenie cat casa ... pt care inca nu a fost sanctionat nici unul dintre autori + prim-ministrul de atunci !! Daca noi am face, pe la firmele unde lucram, asemenea prostii, am zbura de acolo in sec. 2 !
Deh... c-asa-i in tenis !
"piticilor" ca noi li se umplu fundurile de bocanci daca comit aberatii, iar guvernantilor li se umplu buzunarele de banii in ziua de salariu indiferent ce le trece prin cap pdv fiscal.