Buna ziua, sunt un PFA (norma de venit cod caen 6202, neplatitor de TVA). In perioada februarie - aprilie, am achizitionat niste jocuri ptr baiatul meu de la Microsoft si Google, dar se pare ca ambele au sedii in Europa (Irlanda, care de fapt e Marea Britanie).
- suma totala a achizitiilor nu depaseste 15 euro.
- se pare ca din graba doar am introdus cardul meu de banca transilvania ( card pe persoana fizica, nu pe Pfa), si am efectuat platile. Pe conturile de Microsoft si Google sunt datele mele de persoana fizica, nu de Pfa (nu am dat nici CNP, nici CUi, nici Codul ala special de tva)
1) daca facturile au fost pe numele meu de persoana fizica ( nu pfa) si platite online cu cardul meu (cont personal bancar), trebuia sa declar ceva la anaf prin ceva declaratie?
2) Cand esti PFA cu norma de venit, esti obligat cand faci o achizitie din UE (bunuri, servicii etc...) sa fie facturile pe PFA? ( ca daca cumpar ceva din Romania, nu sunt obligat).
Eu cand mi-am facut codul acela special de Tva intracomunitar, am bifat doar optiunea a 2-a: Prestarii servicii..
Multumesc