Dupa parerea mea,
1. Aduna toate veniturile obtinute din activitatea de comert de pe OLX si/sau trimise prin curier, ele pot fi verificate usor si exact de catre ANAF.
2. Din pacate, nu vei putea sa scazi nicio cheltuiala aferenta fiindca nu esti inregistrata fiscal cu activitatea si nici nu ai documente de provenienta a marfii, deci vei plati impozit 10% la tot venitul, nu doar la profit cum te asteptai.
3. intocmeste si depune declaratia unica, cu impozitul respectiv si ai grija ca daca veniturile tale anuale depasesc suma de 26.760 lei (= sal minim x 12 luni) vei datora statului si contributia de sanatate (10%)+ cea de pensii (25 %), adica inca 35 % in plus !! Daca se incadrezi sub plafonul mentionat, nu le datorezi, ci numai impozitul de 10 %
4. Ca sa intocmesti declaratia unica exista si varianta de a merge la ANAF unde este personal calificat special alocat pt asta si care te poate ajuta in mod direct cu declararea si plata. Le explici ca nu ai stiut ca trebuie sa te inregistrezi, dar ca vrei sa o faci acum, sa intri in legalitate cu toate, asa cum ai spus.
5. Daca doresti sa desfasori continuu activitatea de comert online, va trebui sa te inregistrezi fiscal, ca PFA sau I.I. ... astea fiind cele mai simple forme. E mai mult de spus aici ...
6. Eu nu ma mai ocup cu evidenta contabila efectiva, ci doar cu cea de consultanta online, asa ca nu te pot ajuta mai mult decat o fac aici. Ti-am dat si un link de pe forum, unde gasesti multi contabili disponibili, insa eu nu ii cunosc personal, deci nu-ti pot face recomandari anume. Oricum, te va costa ceva, nu stiu cat, depinde de fiecare contabil.