Ai aici niste modele :
http://www.conta.ro/...al-de-transare/
Legea permite utilizarea formularelor personalizate cu conditia ca acestea sa cuprinda elementele obligatorii ale unui document justificativ. In postul urmator iti dau aceste elemente.
Legat de transare, dupa parerea mea :
Pestele eviscerat - la pretul la care achizitionezi pestele intreg
Icrele - fara pret
mate, solzi, etc ... - fara pret (pierderi tehnologice)
Daca vrei sa imparti pretul de achizitie(de intrare) pe elemente rezultate din transare, nu vad ce te-ar putea opri, insa preturile de achizitie pe parti ale pestelui sa nu depaseasca pretul total de achizitie - asta la NIR. Costurile de transare se duc direct in cheltuieli generale ... zic sa nu te complici introducandu-le ca procent sau cota in pretul materiei prime fiindca, in final, tot din vanzari se scad si tot acolo ajungi cu calculele de profit/pierdere.
Vezi si aici :
http://www.conta.ro/...transare-carne/
oanag, la 25 August 2005 - 08:17 AM, a spus:
Multumesc, George75.
Am intrebat pe la control fiscal si mi-au sugerat sa nu tratez transarea carnii ca productie (nu folosesc decat un cutit :) ) Receptionez cantitatea de pui 371,4426=401, intocmesc un Raport de transare in excel (de ex.din 100 kg pui intreg rezulta:piept-30kg la 15lei, pulpe-40 kg la 10lei etc. ) anexez raportul de transare la NIR si ma incarc cu adaos comercial si tva neexigibil. La fel si in cazul carcasei de porc sau vita. In schimb pt.mici, carnati etc.trebuie intocmit raport de productie.
________________________________________________________
Daca nu merge la descarcare, mai posteaza 5 mesaje consecutive aici, cu cateva litere fiecare si la interval de 10 minute (timpul permis pt modificari) ca sa nu se uneasca intre ele - asta ca sa faci limita celor 10 postari necesare pe forum si apoi le poti descarca sigur. Dupa ce ai fisierele, o sa-ti sterg mesajele "ajutatoare".
Zi-mi daca ai reusit.
_________________________________________________________
Uite un model general pt carne de porc
https://bfiscalcont....i%20magazin.pdf,
merge adaptat f bine (dar citeste tot de la link, poate te ajuta la stabilirea preturilor per materii prime rezultate) :
Societatea Comercială .....
Adresa
Cod unic
Capital social
Proces verbal In vederea transarii unei carcase de porc
In urma transarii carcasei de porc de 150 kg, au rezultat urmatoarele:
Fleica – 15,1 kg
Piept – 17,3 kg
Pulpa – 25,2 kg
Cotlet – 13,3 kg Ceafa – 8,4 kg Garf – 7,2 kg Oase – 14,3 kg Slanina – 11,4 kg Sorici – 3,7 kg Rasol – 7,5 kg Picior – 1,2 kg
Carne de lucru – 21,3 kg
Pierderi tehnologice – 4,1 kg
TOTAL = 150 kg
Macelar ...................................... SC ........................................