Cu drag
!
Ti-am spus mai sus : in cazul asta nu tu faci avizul, ci furnizorul tau, pt ca nu tu le expediezi (fiindca nici nu le primesti). El face factura pe firma ta si aviz de insotire catre fabrica. Scrie pe aviz cum am citat cu rosu, eventual mentioneaza si ca sunt pt firma ta (ca sa fie f clar ale cui sunt).
Fabrica va face NIR cu aceste ambalaje, ca sa se incarce cu ele in gestiunea ei, pt folosirea lor ulterioara ca ambalaje de la terti. Un ex din aviz (si unul din NIR daca sunt diferente, adica ambalaje stricate, alte cant decat in aviz) trebuie sa ajunga si la tine, ca sa stii ce a dat furnizorul tau la fabrica. Daca apar dif, acestea se storneaza din avizul resp. (se emite aviz cu rosu).
Facturile pe care le primesti de la firma de ambalaje trebuie sa se "pupe" cu avizele, per total - chiar daca la un moment dat pot fi mici decalaje in timp intre livrarea efectiva a ambalajelor si facturarea lor.
Ideal ar fi sa iti emita factura pe aceeasi cantitate din fiecare aviz (ai capsa avizul de factura si asa le-ai "imperechea" f usor), dar macar la sfarsitul lunii ar fi f bine sa se inchida cantitativ si sortimental avizele cu facturile fiindca altfel va fi din ce in ce mai dificil sa le mai "cuplezi". Eu am trecut prin asa ceva la o firma, acum vreo 25-26 de ani in urma, m-au angajat special pt asta fiindca nu se mai stia cine cu cine, era un dezastru total adunat in ani de zile, despre a carui anvergura nu am stiut la angajare ... A fost o munca extenuanta, pt nervi de otel si rabdare imensa. Mi-a mancat ficatii faza aia, crede-ma... Bine, erau si multe produse, fel de fel, la un magazin mai maricel.
Alte pareri, oameni buni ?