Va rog lamuriti-ma si pe mine. Legea 73 este din anul 2000. Nu stiu cati au aplicat-o pana acum(poate doar companiile mari). Eu am un client pe care abia l-am preluat si am niste nelamuriri. Achizitioneaza din import corpuri de iluminat care stau in ambalajul lor(scuzati-mi exprimarea incoerenta, dar de azi dimineata ma "lupt" cu speta asta si nimeni nu ma poate lamuri, nici chiar cei de la Ministerul Mediului) si le vinde in sistem en-gross. Ambalajele nu sunt evidentiate in dvi si logic nici in facturile emise catre clienti. Nu intra si nu ies din gestiune. De ce trebuie sa platesc fond de mediu atata timp cat nu le valorific si nici nu le reciclez? Mi se pare aberant. Cei de la ministerul mediului au spus ca daca le reciclez nu mai platesc. In schimb, in anexa cu modul de calcul(luata chiar d epe site-ul lor www.afm.ro !!!!!!?????????) scrie ca se plateste. S-a mai lovit careva de treaba asta? Vedeti Lg73/2000lg333/2004,hg621/2005(aici scrie ca daca nu constitui si virezi se considera stopaj la sursa si te ia cu evaziunea fiscala).
Ma gandeam la o varianta. Sa inscriu in NIR ambalajul cu valoare 0 si totodata in facturile emise sa fac mentiunea:"ambalaj nerecuperabil"...gata!!!!!!!!!1 m-am blocat.......poate ma salveaza
cineva